Ga naar content
Tim Leatherman Leatherman Nederland

De Leatherman Historie

Het begon allemaal in 1975 toen Tim Leatherman en zijn vrouw Chau hun wereldreis in Amsterdam zijn begonnen. Ze kochten daar een oude Fiat van een Nederlander om hun wereldreis te starten. Deze Fiat werd zwaar op de proef gesteld en regelmatig waren reparaties nodig om hem rijdend te houden. Tim merkte dat zijn  zakmes de reparaties meestal niet kon oplossen.

Het waren deze reparaties en andere ongemakken als lekkende kranen in hotels die Tim op het idee brachten een tool te ontwikkelen waarbij de tang het hoofdonderdeel zou zijn. Het begrip multitool bestond destijds nog niet eens! 

 

De eerste Multitool

Toen Tim en Chau na een lange enerverende reis terug keerden naar de VS ging hij aan de slag met de ideeën en notities die hij tijdens zijn reis maakte. Dit bleek echter een stuk lastiger dan gedacht en na 8 jaar ontwikkelen was er uiteindelijk de eerste LEATHERMAN PST ook wel bekend als “Pocket survival tool”

Een opvouwbare tang met 13 verschillende gereedschappen, een 10 cm lange “gereedschapskist”van 140 gram.

Tim Leatherman was hiermee tevens de uitvinder van een nieuw categorie de MULTITOOL,

Het eerste jaar hoopte Tim en zijn zakenpartner Steve zo’n 4000 PST’s te verkopen.

EDC Tools

Maar al snel bleek dat ze een gat in de markt gevonden hadden want in dat jaar werden er maar liefst 30.000 stuks verkocht en in de volgende 10 jaar meer dan een miljoen Pocket survival tools.

Al sinds 1985 is Leatherman actief in Nederland en wordt het gehele programma verkocht via een uitstekend dealer netwerk waar u nog altijd terecht kan. 

Tevens is het mogelijk het gehele programma op deze officiële Leatherman site te bekijken en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Daar het Leatherman programma inmiddels meer dan 200 producten omvat vertrouwen we er op dat we u middels deze site altijd op de hoogte kunnen houden van het volledige programma.